Звідки взявся міський бюджет 2016 року


Андрій Гапон

Минулого року до бюджету Менської міської ради надійшло понад двадцять п’ять з половиною мільйонів гривень (точна сума – 25 680 402 грн). Ми вирішили дізнатисьзвідки надійшли ці кошти.

Основна частина доходів загального фонду, до якого за 2016 рік надійшло 13 мільйонів 579 тисяч 852 гривні – це податок на майно (орендна плата з юридичних осіб, податок на землю та приміщення з юридичних осіб та інші), єдиний податок (податок з фізичних осіб-підприємців та інші) та акцизний податок . В сумі вони становили більше половини усіх надходжень загального фонду.

До спеціального фонду (кошти, що мають конкретне призначення, у тому числі і позабюджетні) за 2016 рік надійшло 12 мільйонів 100 тисяч 550 гривень. Основним джерелом таких доходів виявились благодійні внески – 11 496 030 гривень, що складає 95% від усіх надходжень спеціального фонду і 45 % від загальної суми доходів бюджету.

Головний бухгалтер Менської міської ради Світлана Солохненко пояснила, що це європейські кошти, передбачені на реалізацію проекту по реконструкції вуличного освітлення, які включені в доходну частину бюджету як благодійні внески. Відповідно, зараз вони не використані і знаходяться на рахунку в банку, оскільки, як ми вже раніше писали, тендер на виконавця послуг по реконструкції вуличного освітлення у Мені так і не відбувся. Його мають провести за європейськими процедурами https://mena.org.ua/blog/tender-na-vulychne-osvitlennya-u-meni-provedut-za-jevropejskymy-protseduramy/

Детальніші дані про доходи міського бюджету за 2016 рік можна побачити у таблиці та на діаграмі.

Куди пішов міський бюджет 2016 року можна подивитися за посиланням https://mena.org.ua/blog/kudy-pishov-miskyj-byudzhet-2016-roku/


0 Comments