Заступника міського голови судитимуть за зловживання службовим становищем, службове підроблення та розтрату бюджетних коштів


Менською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно заступника Менської міської ради, дії якого призвели до розтрати бюджетних коштів у розмірі 160 тисяч гривень.

За даними слідства, посадовець уклав від імені Менської міської ради договір підряду, відповідно до якого будівельною організацією проведено частину робіт по реконструкції парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка. У подальшому обвинувачений підписав акти приймання виконаних робіт та довідки про їх вартість. При цьому стан фактично проведених будівельних робіт не відповідає обсягам та вартості, задекларованих у офіційних документах.

З урахуванням зібраних у ході досудового розслідування доказів заступнику Менської міської ради інкриміновано зловживання службовим становищем, службове підроблення та розтрату бюджетних коштів (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України).

Нагадаємо, що справа стосовно екс-заступника Менської міської ради, який також обвинувачується прокуратурою у розтраті бюджетних коштів, виділених на реконструкцію парку у сумі майже 140 тисяч гривень, вже розглядається у суді (детальніше – https://bit.ly/3jGCFAY).

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело – Прокуратура Чернігівської області (https://bit.ly/3ntvQp0 )


0 Comments