Започатковуємо рубрику “Хочу знати”


64657474

Практично вся інформація про діяльність органів влади повинна бути загальнодоступною. Це прописано в законодавстві. До того ж, майже всі місцеві політики перед виборами обіцяли працювати відкрито і прозоро.

Подати інформаційний запит до органів влади може кожен, це не дуже складно. Але ми ще спростимо цю процедуру. Присилайте свої питання до влади у “Менщину”, а ми вже будемо оформляти їх належним чином і задавати адресатам.

Заодно і перевіримо, чи дотримуються політики своїх обіцянок та як працює законодавство. Результати перевірки, звісно, оприлюднимо.

Не соромтеся, питайте )) Посадові інструкції, результати роботи та зарплати посадовців, доходи і видатки бюджету, комунальне майно та земля… Про все це ви маєте право дізнатися.

Задавати питання можна не лише працівникам органів влади, а і працівникам комунальних підприємств та закладів: “Менакомунпослуги”, “Менарайкомунпослуги”, дитсадків…

Звісно, інформація, яку ви захочете отримати не має бути особистою та має бути важливою для суспільства.

Нагадуємо, що ви можете присилати нам анонімні повідомлення https://mena.org.ua/blog/menschyna-publikuje-anonimni-dopysy/


0 Comments