Захисні насадження вздовж річок, укріплення берегів, розчищення русел річок та інше


Минулого року Менська міськрада погодила програму розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення малих річок на 2022 – 2025 роки. На реалізацію заходів програми планують витратити близько 5 млн грн (детальніше: https://bit.ly/3GZ4WhL).

Відповідно до положень програми, одними з основних заходів програми визначили розчищення та благоустрій водойм (видалення дерев, прибирання сміття, укріплення берегів), створення захисних насаджень вздовж річок, розчищення русел річок тощо.

“Менщина” вирішила дізнатись детальніше, для чого необхідне укріплення берегів та яким чином його здійснюватимуть, що являтимуть собою захисні насадження вздовж річок та для чого їх створюватимуть, а також, які роботи по догляду за річками проводитимуть у 2022 році.

Запит з відповідними питаннями ми направили до Менської міськради.

У відповідь нам повідомили, що відповідну програму розробили з метою запобігання підтоплень, зміни русел малих річок, запобігання заторів сміттям, деревами русел річок.

Укріплення берегів дасть змогу утримувати річки в природному руслі.

Вихід річок із природних русел несе загрозу підтоплення населених пунктів, місця загрозливого руйнування берегів будуть встановлюватись комісією з залученням фахівців Деснянського управління водними ресурсами.

Захисні насадження вздовж річок — це комплекс робіт берегоукріплення.

Роботи по догляду за річками (розчищення водних об’єктів, видалення повалених, аварійних дерев, прибирання сміття, укріплення берегів) будуть заплановані згідно актів обстеження після весняного льодоходу.


0 Comments