Від чого помирали жителі Менщини протягом останніх 10 років


Згідно зі статистичними даними, найпоширенішою причиною смертності у Менському районі є хвороби системи кровообігу (в основному – ішемічна хвороба серця).

За 10 років 77% усіх смертей були викликані хворобами системи кровообігу. Торік (2019) цією хворобою був викликаний 81% смертей.

Другою за поширеністю причиною смертності на Менщині є новоутворення (пухлини).

Третьою – травми, отруєння та нещасні випадки.

За інформацією “Вікіпедії”, в основі ішемічної хвороби серця лежить порушення кровотоку в судинах, що призводить до недостатнього кровопостачання серцевого м’яза. Переважно ішемічну хворобу серця зумовлює атеросклероз – хронічне захворювання, що уражає переважно великі артеріальні судини (внаслідок утворення атеросклеротичної бляшки просвіт судини звужується).

Запобіганню атеросклерозу сприяють правильна організація режиму праці, відпочинку й харчування, систематичні заняття спортом, утримання від постійного вживання алкогольних напоїв та куріння. Літнім людям рекомендують обмежувати вживання в їжу продуктів, багатих на жири та холестерин (жовток яєць, вершкове масло, свинина, мозок).

Дані надані Менською центральною районною лікарнею та Головним управлінням статистики у Чернігівській області (показники загальної смертності за 2010-2016 роки).


0 Comments