У Менській міськраді створили робочу групу з питань розробки бюджету для громадян


23 липня відбулося перше засідання робочої групи з питань розробки бюджету для громадян, затверджено її склад і положення про роботу.

До складу робочої групи, окрім керівництва міської ради та спеціалістів відділів, входять старости, депутати, громадські діячі, представники місцевих підприємців; представники ЗМІ, громадських та молодіжних організацій.

Як зазначив секретар міськради Юрій Стальниченко: “Бюджет для громадян” допомагає зрозуміти, що таке бюджет громади і побачити своє місце в ньому. Наше завдання знайти методи та засоби подачі інформації, щоб навіть дитині було зрозуміло – що таке бюджет громади”.

Також секретар міськради зазначив, що бюджет громади – це кошти всіх її жителів, гроші в бюджеті не з’являються нізвідки, а витрати з бюджету не робляться лише за бажанням когось із керівників громади або групи громадян.

Начальник Фінансового управління міськради Алла Нерослик презентувала варіант візуалізації бюджету для громадян, напрацьований під час навчального семінару з експертами проекту “ДОБРЕ”.

Джерело: міськрада https://bit.ly/3BJJkUD

Підготував Іван Крук


0 Comments