У менянки підтвердили коронавірус


У середу, 29 липня, було отримано інформацію обласного лабораторного центру щодо позитивного результату поліміразної ланцюгової реакції (ПРЛ) на COVID-19 у жительки Мени.

Генеральний директор комунального некомерційного підприємства “Менський центр первинної медико-санітарної допомоги” Наталія Корнієнко повідомила, що зараження відбулося внаслідок контактування з особою, у якої вже був підтверджений факт аналогічного захворювання (ця особа не є жителем громади та району – прим.).

Встановлено чотири контактні особи, які зараз перебувають на самоізоляції, – це батьки хворої та двоє медиків.

Менянка, знаючи про можливість зараження COVID-19, одразу не зізналася медикам у цьому факті. Таким чином медичні працівники, котрі контактували з хворою, не змогли вчасно застосувати відповідні заходи захисту.

Наразі відслідковується коло контактних осіб інфікованої громадянки, з урахуванням пасажирів транспорту, в якому та напередодні поверталася з Києва до Мени.

У медичному закладі було оперативно проведено дезінфікуючу обробку всіх поверхонь. ВІдповідні заходи було також проведено у приміщенні КНП «Менський центр первинної медико-санітарної допомоги» Менської районної ради.

На даний час спеціалізованими службами проводяться регламентні роботи по запобіганню поширення COVID-19 на території міста.

Джерело: Менська райдержадміністрація https://bit.ly/2EvoM96


0 Comments