У кінці березня трохи похолодає


Підсніжники

Державна служба України з надзвичайних ситуацій:

В останній тиждень березня очікується проходження територією України хвилі холодного повітря з невеликими, подекуди помірними опадами.

Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда під час брифінгу у вівторок, 11 березня.

«Упродовж поточного тижня значних змін погодних умов не відбудеться. До 15 березня утримуватиметься тепла погода, практично без опадів. Певні зміни – з пониженням температури повітря та випаданням опадів у вигляді дощу, подекуди з переходом у мокрий сніг – спостерігатимуться 15-17 березня. Але вже з наступного дня слід чекати потепління та припинення опадів», – сказав Микола Кульбіда.

В останній тиждень березня очікується проходження територією України ще однієї хвилі холодного повітря з невеликими, подекуди помірними опадами. Температура у нічні години опускатиметься трохи нижче нуля, в денні утримуватиметься на плюсових позначках.

Також директор Гідрометцентру розповів, що гідрологічна ситуація на річках на сьогодні залишається стабільною. Практично на всій території рівні води у водоймах опускаються або перебувають у стані спокою. Незначні зростання відзначаються у Поліському регіоні, де на багатьох гідрологічних постах вода стоїть на заплаві та її шар щодоби збільшується на 1-2 см. Проте загроз ця ситуація не несе.


0 Comments