У громаді – 3 випускників з 200 балами за НМТ


Начальниця Менського відділу освіти Ірина Лук’яненко розповіла “Менщині” про учнів громади, які цьогоріч здали мультипредметний тест на 200 балів.

“Лютий 2022 року вніс кардинальні зміни як в життя українців, так і в освітній процес. У зв’язку з війною було кардинально змінено і процедуру вступної кампанії у заклади вищої освіти, а відтак і зовнішнє незалежне оцінювання.

У цьому році випускники шкіл та майбутні абітурієнти мали змогу складати Національний мультипредметний тест. Це кардинально нове тестування, яке включало в себе питання з трьох предметів: українська мова, математика та історія України. Новизною НМТ було також те, що діти проходили тестування на комп’ютерах в онлайн режимі.

У Менській громаді також було створено умови, і діти не лише з населених пунктів Менської ТГ, а й інших громад, складали тестування. Кожен з учасників вже мав змогу ознайомитись в результатами в особистому кабінеті учасника.

Приємно відмітити, що незважаючи на ситуацію в країні, складні умови навчання, хвилювання перед невідомим, серед випускників шкіл нашої громади є такі, що отримали за Національний мультипредметний тест 200 балів.

Це Марія Корнієнко, Ілля Смецький – випускники Менського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім.Т.Г.Шевченка та Марія Захарченко – випускниця опорного закладу Менська гімназія.

Хочеться привітати таких обдарований учнів та побажати їм побільше перемог та особистих звершень. Тішить, що в нашій громаді є такі ерудовані діти, адже вони дають впевненість у світлому майбутньому країни”.


0 Comments