Скільки коштів витратили на бібліотеки Менщини?



У минулому році міськрада й районна ради конфліктували по питанню фінансування бібліотек Менщини – не могли домовитися про співфінансування. Працівники бібліотек не отримували зарплат, їх попереджували про скорочення, озвучувалися плани про закриття бібліотек. “Менщина” надіслала запит сектору культури і туризму Менської РДА з проханням розповісти скільки людей працювало в штаті кожної бібліотеки на території ОТГ і району, скільки коштів витратили на зарплату, скільки на енергоносії за 2018 рік. Відповідь на запит отримали 14 січня.


До КЗ “Централізована бібліотечна система” у 2018 році входило 21 бібліотека, яка увійшла до складу Менської ОТГ та 14, які розташовані на території Менського району.


У бібліотеках з території ОТГ працювало 36,5 штатних одиниць, з яких 3,25 – технічні працівники. У бібліотеках району працювало 12,5 штатних одиниць.


Загальні витрати на заробітні плати за 2018 рік складали 4 млн. 109 тис. 432 грн. 33 коп. Витрати на енергоносії – 258 тис. 748 грн. 40 коп. Витрати на інші утримання – 368 тис. 680 грн. 9 коп.


Як повідомлялося у запиті, окремий бухгалтерський облік по кожній філії не вівся.


Нагадаємо, що “Менщина” надіслала запит сектору культури і туризму Менської РДА з проханням розповісти, скільки коштів витратили на кожну бібліотеку за 2017 рік, щоб зрозуміти “ціну питання”. На наш запит відповіді не отримали.


0 Comments