ЩО ТАМ У СУСІДІВ. У Корюківському лісгоспі витратять 2 млн грн на організацію вольєрного господарства


Директор ДП “Корюківське лісове господарство” Андрій Лашко поділився планами держлісгоспу щодо розведення оленів та поширення їх мисливськими угіддями, розповів про те, яким буде вольєрне господарство та скільки це буде коштувати.

За інформацією з веб-сайту “Сусіди.City”:

“Андрій Володимирович розповів, що йдеться про вольєрне господарство для розведення оленя плямистого. Рішення про його облаштування на території лісгоспу директор підприємства прийняв, щоб покращити умови для розвитку мисливського господарства.

Проект організації ведення вольєрного господарства вже виготовили та погодили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Корюківській міській раді.

На Чернігівщині це буде перший державний лісгосп, який розводитиме оленя плямистого.

За словами директора лісгоспу, на Чернігівщині олень плямистий зустрічається, але в Корюківському районі наразі немає жодної особини цієї тварини. Можливо, через те, що раніше Корюківщина не була його ареалом, а нині природні умови дозволяють йому тут прижитися й освоїтися.

Проектом передбачено, що вольєрне господарство з розведення оленя плямистого займатиме територію загальною площею 104 гектари.

Проект, загальною вартістю 2 млн грн, розрахований на два роки. Цьогоріч передбачене будівництво першої черги — 34 гектари. Решту добудовуватимуть наступного року.

Територію вольєру огородять спеціальною сіткою. Вольєр буде під постійною охороною. Передбачений також фото- і відеонагляд. З тваринами працюватимуть єгері та мисливствознавець.

Лісгосп планує розводити до 40 голів оленя плямистого, щороку половину залишаючи для розмноження, а решту — випускати в дике природне середовище. Розпочнуть розведення тварин з придбання 12 особин.”

Джерело: https://bit.ly/3lJTqxx


0 Comments