ПОВІДОМЛЕННЯ ЧИТАЧА. “Хто несе відповідальність за Макошинську дамбу?”


Юлія Петренко: “Які заходи ви вживаєте , чи плануєте вжити для вирішення питання з дамбою (біля заводу), у кого на балансі перебуває ця споруда і хто за неї несе відповідальність?”

Заступник Менського міського голови Олег Небера: “По-перше, дамба не стоїть на балансі Менської міськради, але це не знімає відповідальності з міської ради. По-друге, певна доля відповідальності лежить на старості Макошинського старостинського округу, який не зміг адекватно оцінити загрозу повені. Староста вже написав заяву на звільнення, а 27 травня на засіданні сесії міськради погодять це рішення.

Стосовно тих заходів, які міськрада зараз приймає по цьому питанню: відновлена робота механізму, що не дозволяє збільшити рівень води; зроблена підсипка грунту, для того, щоб частина води, яка вже зайшла, та де немає підтоплених території — її локалізувати.

Воду, яка залишилась та заважає приватній забудові наразі відкачуємо за допомогою помпи для відкачки та техніки комунального підприємства — ми не чекаємо доки рівень води сам впаде, а примусово відкачуємо цю воду.

Також створена спеціальна комісія з оцінки збитків та шкоди, які були завдані людям у зв’язку з підтопленням, а Менська міськрада бере на себе відповідальність частково фінансово відшкодувати збитків людям, що постраждали внаслідок повені.

На даний момент все ще існує загроза руйнації трансформатора, але це питання зараз вже вирішуємо разом з РЕМ.

На майбутнє ми зробимо висновки з цієї ситуації та сподіваюсь, що подібних інцидентів більше не буде.”


0 Comments