ПОВІДОМЛЕННЯ ЧИТАЧА. “Чи будуть чистити річку?”


Читач: “Річка Мена заросла і стала болотом. Чи варто робити якісь дії з очищення нашої річки? Вже купатись в ній стало гидко”.

Міський голова: “Територію пляжу у Мені ми почистили, щоб люди могли купатися. Ми ще будемо чистити її силами волонтерів.

Але це проблема загальнонаціональна. Був нещодавно на Дніпрі, проїжджав поруч. То там теж різаку повно.

Сьогодні, 20 червня, відправили листа на Деснянське управління водних ресурсів, яким чином вони збираються боротися, чи будуть боротися на території нашої громади, або нехай підкажуть, як боротися, щоб ми самі щось вирішували.

Зрозуміло, що техніку ніяку ми не заженемо – це нереально. Старожили стверджують, що є якась речовина, яка не шкодить ні рибам, ні тваринам, а з’їдає увесь різак.

У Макошине старі люди казали, що це – найкращий корм для худоби, самий найкращий.

Тричі запускали рибу з розрахунком на те, що виросте велика риба і буде його їсти.

На цьому тижні будуть водолази для обстеження дна”.

Від редакції. Водяний різак звичайний, або тілоріз — єдиний вид монотипного роду водяний різак багаторічних водяних трав родини жабурникових.

Зростає у водоймах, в стоячих і повільно текучих водах: в озерах, старицях, ставках, у вікнах боліт; нерідко утворює значні зарості. До середини літа водяний різак поступово піднімається над поверхнею води і починає цвісти. Другу половину літа він є поверхневою рослиною. Восени рослина поступово опускається під воду, плесо знову стає чистим. У такому зануреному стані водяний різак проводить всю зиму і весну. З потеплінням рослини знову піднімаються на поверхню (джерело: https://bit.ly/3zMqiOT ).

Відправити повідомлення “Менщині”
через сайт https://mena.org.ua/m/
через мобільний додаток https://bit.ly/2AUvG6f


0 Comments