ПОВІДОМЛЕННЯ ЧИТАЧА: «Чи буде графік аварійних відключень світла по Мені?»


Читач: «Всюди пишуть про відключення світла у Чернігівській області. Чи буде графік аварійних відключень світла по Мені?»

Нещодавно Диспетчерський центр «Укренерго» повідомляв про введення тимчасового обмеження споживання електроенергії у зв’язку з терористичними атаками з боку росії (детальніше: https://bit.ly/3gII7ac).

Голова правління «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький розповів про графіки аварійних відключень та як такі відключення відбуваються (детальніше: https://t.me/chernigivoblenergo/744).

«Перш за все хотів би акцентувати всіх наших споживачів на тому, що відключення електроенергії для «Чернігівобленерго» дуже невигідне. Це не наша ініціатива і ми в них не зацікавлені.

Всі відключення відбуваються виключно за вказівкою чергового диспетчерської служби регіонального диспетчерського центру центрального регіону НЕК «Укренерго»!

Він зазначає, який саме графік обмеження електропостачання має бути впроваджений. Так, минулого тижня у нас відбувалося обмеження одразу за кількома графіками – графіками обмеження споживання електричної енергії та графіками обмеження споживання потужності для юридичних споживачів і графіками аварійного відключення для побутових споживачів.

Наприклад, усім відома Корюківська фабрика технічних паперів, яка має дозволену до використання потужність 4 МВт, зараз споживає всього 1,5 МВт і має іще вполовину знизити споживання. А це бізнес, який має працювати. Аналогічна ситуація і на багатьох інших підприємствах.

Тепер щодо самих графіків аварійних відключень.

Усього є 10 черг застосування графіку аварійних відключень. Обсяг зекономленої з їх допомогою електроенергії становить не менш ніж 25% від максимального споживання електричної потужності області.

У першу чергу входять споживачі, відключення яких завдасть найменше шкоди критичній та соціальній інфраструктурі. Це лінії, до яких не під’єднані великі підприємства, теплопункти, водоканали, хлібозаводи тощо.

Відповідно в десяту чергу входять споживачі, на лініях яких такі об’єкти вже можуть бути. Ми враховуємо, що споживачі не мають понад чотири години перебувати без світла, але коли центральна диспетчерська просить обмежити одночасно вісім черг, як було минулого тижня, ми просто не маємо змоги їх чергувати.

Отоді споживачі, дійсно, сидять без світла по 6, 8 і більше годин. Однак якщо ми цього не зробимо, в енергетичній системі України почнуться незворотні процеси.

За інформацією НЕК «Укренерго», найбільше від обстрілів рашистів постраждала інфраструктура центрального регіону, а тому аварійні відключення найбільше стосуються саме Чернігівської, Київської, Черкаської та Житомирської областей»

Джерело: https://t.me/chernigivoblenergo/744


0 Comments