ПОВІДОМЛЕННЯ ЧИТАЧА: “Чому немає обмеження на час продажу алкоголю?”


Читач: “Чи можете ви пояснити, чому менська АТБ – єдина в окрузі, в якій нема обмеження на час продажу алкоголю? У всіх громадах – є, а в Мені нема. Це така форма наповнення бюджету? Гроші не пахнуть?”

Секретар міськради Юрій Стальниченко так прокоментував ситуацію: “У вересні депутати Менської міськради погодили проєкт рішення про заборону продажу алкогольних напоїв на території громади з 23.00 до 8.00.

Але регуляторна служба надала свої зауваження та доповнення, які будемо враховувати при підготовці нового проєкту рішення. Адже нам треба порахувати, які збитки понесуть суб’єкти господарювання від такої заборони. Зараз ми займаємося цим питанням”.

Тетяна Марцева, заступниця начальника юридичного відділу міськради повідомила, що у регуляторної служби було багато зауважень: “Вони написали багато уточнень, на які ми повинні відповісти. Зараз працюємо над цим.

Якщо рішення сесії про заборону торгівлі алкоголем прийняти без погодження регуляторної служби, це буде підставою для його скасування. Ми хочемо все зробити по закону.”

Андрій Портний, Сосницький голова, повідомив, що такого обмеження у громаді немає, і поки що не планують таке впроваджувати.

У Корюківській та Сновській громадах таке обмеження діє давно – https://bit.ly/34FaqQJ

——
Якщо вам подобається “Менщина”, ви можете підтримати нас фінансово – перейти за посиланням і перерахувати будь-яку суму коштів на розвиток редакції https://bit.ly/3cNk9pk


0 Comments