На утримання міської маршрутки з бюджету витратили понад 31 тисячу гривень


Андрій Гапон
Нещодано минуло два місяці з того часу, як у Мені з’явився громадський транспорт. Про те, чим живе міська маршрутка ми вирішили спитати у перевізника Олександра:
“Спочатку ми з братом їздили самостійно, вивчали особливості маршруту, дороги тощо. Розробили графік руху, розклеїли його по зупинках. Спочатку людей було зовсім мало, потім трохи побільшало, мабуть, почули від знайомих, чи, може, розібралися з розкладом (сміється). Зараз на маршрутці уже працює місцевий водій.
Автобус курсує, як і раніше – двома маршрутами. Найбільше людей їздить зранку, коли люди прямують хто куди: на роботу, в лікарню чи ще кудись. Але, наприклад, на зупинці біля лікарні близько 11-ї години, майже щодня у маршрутку сідають люди. Однак буває, що маршрутка їздить і пустою. Звичайно я розумію, що влітку пасажирів менше і через те, що багато людей їздять велосипедами. Для таких невеликих містечок як Мена – це нормальне явище. З похолоданням, скоріш за все, пасажирів побільшає.
До нас уже не раз зверталися люди з проханням пустити вечірній рейс, мовляв зранку на роботу доїдеш, а ввечері додому пішки, що доволі не зручно. Це питання ми незабаром обговоримо з міською радою…”
Також ми поцікавились скільки коштів витрачають на утримання громадського транспорту у Мені. Надіслали відповідний запит до міської ради і отримали наступну відповідь:
“Станом на 31 травня 2017 року на відшкодування витрат на перевезення пасажирів міською маршруткою з початку її першого рейсу з міського бюджету витрачено 31,2 тисяч гривень. Це кошти депутатів на виконання своїх (депутатських) повноважень. Вартість проїзду у маршрутці буде затверджена на черговому засіданні виконкому.”


0 Comments