На Менщині пройшла зустріч громадських активістів з Корюківщини, Новгород-Сіверщини, Сосничини, Городнянщини та Чернігова


На вихідних, 4-5 липня, пройшла зустріч учасників “Спілки ініціатив Чернігівщини” на березі Десни, біля села Максаки Менської громади.

На зустріч зібралися представники Городнянських, Корюківських, Сосницьких, Новогород-Сіверських, Чернігівських та Менських громадських організацій та ініціатив.

У ході зустрічі учасники обмінялися корисною інформацію, розповіли про свої старі проєкти, анонсували нові, обмінялися корисною інформацію.

Зокрема, Павло Пущенко розповів учасникам про перспективи участі громад Чернігівщини у Програмі USAID DOBRE. Кожна громада Чернігівщини може взяти участь у конкурсному відборі для участі у програмі. Більше інформації можна дізнатися за посиланням https://bit.ly/3eY3f6p

Також Павло запросив представників громад до участі в проєкті “Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні”, який реалізується спілкою “Громадські ініціативи України”. Детальніше https://bit.ly/3iBnRDw

Оксана Харькова анонсувала семінар “Розвиток сільського та зеленого туризму на Чернігово-Сіверщині: перспективи, успішні кейси, тенденції розвитку”, який відбудеться 14 серпня в Новгород-Сіверському районі в рамках проекту “Сіверщина гостинна” ГО “Княжий град” (телефон для отримання детальнішої інформації – 050 946 03 62).

Громадські активісти відвідали приміщення місцевої школи, яка була закрита декілька років тому, й провели “мозковий штурм” щодо можливостей використання цього приміщення з користю для громади.

Директор Менського краєзнавчого музею Віталій Крутий провів екскурсію по руїнах Максаківського Спасо-Преображенського монастиря.

Ввечері були пісні під гітару у виконанні Артема Тихонова з гурту “Стейк”.

Також учасники зустрічі грали в розвиваючі ігри, спілкувалися, купалися.

Координаторами зустрічі були учасники спілки – громадські організації “Спілка жінок Менщини” та “Менщина”.

—-

“СІЧ” – громадське об’єднання, створене для розвитку громадянського суспільства на Чернігівщині


0 Comments