На Менщині пройшла гра “Сокіл” (“Джура”)


19-20 травня 2023 року у Стольному відділом освіти Менської міськради було проведено Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру “Сокіл” (“Джура”) серед команд учнів шкіл.

У грі взяли участь чотири команди у середній віковій категорії: “Червона калина” (Стольне), “Покровські отамани” (Покровське), “Орли” (Волосківці), “Патріоти” (Феськівка).

У старшій віковій категорії було заявлено п’ять команд: “Нащадки козаків” (Стольне), “Мудрі сіроманці”, (Макошине), “Вартові Вітчизни” (Киселівка), “Побратими” (Менська гімназія), “Сотники”, (менська школа Шевченка).

Команди взяли участь у таких конкурсних змаганнях: “Впоряд”, спортивні змагання (поштовх гирі, віджимання для дівчаток підтягування для хлопців, метання м’ячика для середніх і гранати для старших, перетягування линви), медичний конкурс – “Рятівник”, інтелектуальний – “Відун”, для середніх – творчо-інтелектуальний – “Пластун”, творчий конкурс – “Ватра”.

За результатами участі команд-роїв переможцями стали: у середній віковій категорії – 1 місце рій “Патріоти” (Феськівська), 2 – “Орли” (Волосківці), 3 – “Червона калина” (Стольне).

У старшій віковій категорії: 1 місце – “Сотники” (менська школа Шевченка), 2 – “Вартові Вітчизни” (Киселівка), 3 – “Мудрі сіроманці” (Макошине) (джерело: фейсбук-сторінка начальниці відділу освіти Ірини Лук’яненко – https://bit.ly/3IxlgJt ).

Довідково. “Сокіл” (“Джура”) — всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Створена у 2003 році бунчуковим товаришем Українського козацтва Петром Бровком та затверджена Міністерством освіти і науки України. Гра є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи. Організація гри в навчальних закладах спирається на учнівське самоврядування, засноване на традиціях козацького кола, вільного народного віче, і являє собою добровільне об’єднання дітей для виконання завдань гри. Гра проводиться Міністерством освіти і науки України за сприянням інших міністерств, відомств та громадських організацій. На загальнонаціональному рівні проводиться з 2009 року.


0 Comments