Міський голова розповів про облагородження пляжу


“Менщина” поцікавилась у голови міськради Геннадія Примакова, як проходить облаштування менського пляжу. Ось що він розповів:

“Перша з замовлених для пляжу лавочок вже готова, але ми її ще не ставили – хочемо поставити одразу всі, щоб були пофарбовані, з урнами.

Піску завезли туди, розрівняли його. Ще потрібно завезти дві машини.

Замовили бруси, хочемо закопати їх, щоб не можна було заїжджати машинами на пляж.

Завезли туди стовпи у вівторок (7 червня – прим. авт.). Цього тижня мають зробити освітлення, звісно, за умови, що техніка не підведе і відповідні служби нададуть дозволи.

На цьому та наступному тижні будуть вирубувати дерева і кущі, які заважатимуть ліхтарям.

Є плани до початку наступного місяця пофарбувати дамбу, а коли підведемо до неї освітлення – з’явилась така думка, щоб підсвітити її невеличкими світлодіодними ліхтарями. Якщо б дамба світилась – думаю, було б чудово.

Також прибрали очерет на пляжі і збільшили таким чином пляжну зону.

Замовили невеличкий понтон, з якого можна буде стрибати та заходити у воду не з самого берега, а вже на відстані 6 метрів від нього.

Закріплено відповідальну особу з комунального підприємства, яка буде безпосередньо відповідати за пляж – щоб люди не приїжджали туди машини мити, сміття не кидали. Ця людина буде підтримувати пляж у належному стані – прибирати там, траву косити, слідкувати за порядком в цілому.

Ще у планах – залучити до співпраці міських підприємців, щоб на міському пляжі торгували морозивом чи квасом.

Щодо демонстрації фільмів на пляжі, у міській раді є проектор, є екран, на пляжі робиться освітлення. Якщо представники молодіжної ради виявлять бажання, ми надамо їм проектор, поставимо екран – нехай займаються.

Щодо запланованого зариблення частини озера ми зв’язались з Чернігівським рибгоспом. У цьому році вартість автомобіля мальків (2 тони мальків) складала 8 тисяч гривень. Власник ПП “Менський Аграрник” Валерій Гайдукевич був готовий виділити ці гроші, але на жаль, як нам пояснили, малька зараз немає – вже не сезон, тобто це буде відкладено на наступний рік”.


0 Comments