Міськрада: “На програму розвитку водного господарства на 2020-2024 роки потрібно 5 млн грн”


У вересні 2019 року “Менщина” надсилала міськраді звернення з проханням вжити заходи по вирішенню проблеми з пересиханням річки Мена. Ми пропонували:

1. Підняти в Менській міські раді пріоритет питання екологічного стану річки Мена – виділити на нього більше ресурсів: працівників та коштів (підняти навіть вище таких питань як ремонт доріг, благоустрій, дозвілля).

2. Підготувати план заходів по покращенню стану річки, або по ліквідації наслідків її часткового чи повного пересихання (якщо наслідків не буде і нічого робити не треба, то так і заявити).

3. Інформувати громадськість про результати вищезазначеної роботи (щоб не було паніки, чуток та домислів).

У жовтні того ж року міськрада відповіла нам наступне:

“1. Головою міськради дано доручення спеціалістам апарату міськради розробити програму екологічного стану річки Мена на найближчі роки з відповідним фінансовим забезпеченням.

2. Громадськість буде проінформовано через всі доступні ЗМІ”.

Нещодавно “Менщина” поцікавилася у міськраді, чи була розроблена така програма.

Заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Максим Гайдукевич повідомив, що така програма розроблена: “На сесії прийняли програму, виконком затвердив. На 2020 рік передбачено фінансування цієї програми у розмірі 300 тисяч гривень”.

Дійсно, 26 грудня 2019 року міськрадою було прийняте рішення “Про затвердження Програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення малих річок та водойм на території Менської міської ОТГ на 2020 – 2024 роки”. З програмою можна ознайомитися за посиланням https://drive.google.com/open?id=1p2tR55HUtlYRQa2rJFWpWsFM275z_WrF

Відповідно до програми, на 5 років її реалізації треба 5 мільйонів гривень, зокрема на 2020 рік треба виділити 1 млн 520 тис грн на:

– Розчищення русел річок і покращення їх гідрологічного та санітарного стану річок Мена, Дягова, Конотоп, Домниця, водойми села Садове.

– Упорядкування прибережних захисних смуг та створення захисних насаджень вздовж річок.

– Відновлення сприятливого гідрологічного та санітарного стану річок шляхом відродження їх витоків та природніх джерел, розчищення та облаштування природних джерел

– Інші заходи.

Інформації про хід виконання програмних заходів у нас поки що немає.


0 Comments