Менська територіальна громада отримала понад 1 млн грн додаткової дотації


Кабінет Міністрів затвердив розподіл додаткової дотації між місцевими бюджетами Чернігівської області на здійснення переданих з державного бюджету видатків на галузь освіти та охорони здоров’я.

Менська територіальна громада отримала 1 млн 267 тис. грн додаткової дотації, Корюківська — 1 млн 317 тис. грн, Сосницька — 1 млн 32 тис. грн, Сновська — 1 млн 346 тис. грн,

Ratan Ahmedov:

“Додаткова дотація – це трансферт з державного бюджету на передані повноваження у сфері освіти та медицини. З’явився цей вид трансферту у 2016 році, коли освітню та медичну субвенції зробили цільовими на зарплату.

Щороку цей вид трансферту зменшується, а відповідно зростає навантаження на місцеві бюджети в галузях, які є делегованими.

Уряд затвердив розподіл додаткової дотації для Чернігівської області. 75% дотації спрямовано до обласного бюджету, 5% до бюджету Чернігова, решта 20% розподілено між 56 громадами. Що цікаво, вперше застосовано формулу (площа і кількість учнів), проте лише для 20% обсягів дотації.

За рахунок додаткової дотації фінансуються комунальні послуги освітніх та медичних установ, а також підвіз учнів та зарплата технічного персоналу.

Всього для Чернігівської області у 2021 році передбачено 185 млн.грн. Ще у 2018 році цей обсяг був майже втричі більший.”

Джерело: https://bit.ly/3hjJmK8


0 Comments