Менська лікарня отримала 4 нові кисневі концентратори


За словами генерального директора Менської лікарні Григорія Разнована, у п’ятницю, 13 листопада, лікарня отримала 4 кисневі концентратори від Обласного управління охорони здоров’я. Наразі у лікарні є 11 кисневих концентраторів. Лікування проходять 40 хворих з пневмонією, більшість з яких мають підтверджений діагноз Covid-19.

Однією з головних вимог МОЗ для лікування хворих з коронавірусом є обладнання 80% ліжок (для лікування хворих на COVID-19) засобами доставки кисню. Тому Менській лікарні потрібно ще щонайменше 23 кисневі концентратори. А враховуючи те, що кількість хворих постійно зростає, то і потреби в обладнанні будуть зростати.

На сьогодні вже виникає серйозна проблема у звязку з тим, що лікарі-терапевти залучені до надання медичної допомоги хворим на пневмонію, спричинену коронавірусом, адже необхідно ще надавати допомогу хворим з іншими терапевничними хворобами (ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба і т.д).

Для довідки. Кисневий концентратор – апарат для виділення молекул кисню з навколишнього атмосфери, їх концентрації та видачі у вигляді потоку чистого кисню.


0 Comments