КОМЕНТАР ЕКСПЕРТА. “Наказ про перепрофілювання лікарні на ковідну не підлягав обговоренню”


До замітки “У Менській лікарні буде своя система подачі кисню хворим на COVID” – https://bit.ly/39T18At

Григорій Разнован: “Шановні меняни, дякую за вашу небайдужість і питання, який ви вже поставили тут. Спробують відповісти так, щоб було зрозуміло для всіх.

Пунктом 5 Рішення позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке є обов’язковим для виконання, наша та ще 4 лікарні області підлягають повному перепрофілюванню для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Це рішення не було погоджено ані з керівництвом громади, ані зі мною. Тобто наказ, який не підлягає обговоренню.

Але нам разом з керівництвом обласного управління охорони здоров’я вдалося домовитися про те, що перепрофілювання ліжок для лікування хворих на ковід буде проводиться поступово по мірі збільшення даної категорії хворих і про те, що при будь-якому розвитку подій стосовно ковіду, за нами залишать маршрути для надання допомоги при пологах і хворим з інсультами.

На даний час в лікарні 64 хворих на ковід (тобто не 120), тому планову хірургічну, гінекологічну, терапевтичну та іншу медичну допомогу ми забезпечуємо. Але це сьогодні.

Яка ситуація буде завтра ми не знаємо. Кількість хворих на ковід постійно збільшується, термін лікування їх досить тривалий, тому я не виключаю, що всі можливі ліжка (за виключенням інсультних і пологових) і весь необхідний медперсонал буде задіяний для рятування життя людей, хворих на ковід.

Прошу поставитися до цього з розумінням і дотримуватися правил попередження цієї хвороби!”


0 Comments