Інформація про АТО станом на 14 серпня (для жителів Менського району)


Знову потрібні бронежилети. З’явилася інформація про наших військові, які їх не мають. Як і раніше, потрібні каски. Потрібні інші речі.

На це все треба кошти.

Бронежилет коштує 2 700 грн, каска – 1 300 грн. По суті зараз це ціни на життя.

Якщо операція затягнеться до холодів, то потрібні будуть кошти на зимове обмундирування…

У вівторок, 19 серпня, представники місцевої влади планують зібрати в районному Будинку культури жителів району, запросити підприємців. Порадитися, що робити у ситуації, яка склалася.

У суботу, 16 серпня, у місті мають відбутися похорони менянина Сергія Титаренка, військовослужбовця, який загинув у зоні проведення АТО. Початок о 12.00. Похоронна процесія йтиме від центру міста.

У зв’язку з трагічною загибеллю Сергія Титаренка та всіх інших військових в зоні антитерористичної операції в суботу у Мені оголошено День жалоби. О 14.00 відбудеться вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання.

Нагадуємо:

Про мобілізацію

Зараз військовозобов’язані Менського району отримують повістки з вимогою з’явитися у військкомат і пройти медичний огляд. За словами військового комісара Менського району Віктора Павлюка, огляд мають пройти усі військовозобов’язані, але це не значить що усі “придатні” будуть відправлені до війська. По-перше, потреби у значній кількості мобілізованих поки що немає. По-друге, якщо військовозобов’язаний виявляється “придатним” до служби по стану здоров’я, але має інші підстави звільнення від служби, наприклад, сімейні, то мобілізовувати його ніхто не буде.

Медогляд вже пройшло близько 60% військовозобов’язаних Менщини.

Про потреби військових

Військові Менщини, які воюють у складі 13-го та 41-го батальйонів ТО (близько 30 чоловік) і 1-ї танкової бригади (більше 80 чоловік) мають потребу в касках. Найдешевша кевларова каска (європейська, б/в) коштує близько 1300 грн. За словами експертів, значна частина солдат, які загинули в ході АТО, загинули саме через недостатній захист голови.

Також військові мають потребу в питній воді, медикаментах, цигарках, засобах гігієни.

Наразі військові 13-го та 41-го батальйонів ТО повністю забезпечені бронежилетами та продуктами харчування.

Військові 1-ї танкової бригади забезпечені бронежилетами лише частково. Потрібно терміново вирішувати цю проблему!

Про організаторів збору допомоги

Нагадаємо, що в районі створено громадську координаційну раду з питань допомоги українській армії. Створили її місцеві підприємці та громадські діячі (Анатолій Скиба, Геннадій Примаков та інші). Рада співпрацює з райвійськкоматом та райдержадміністрацією. Учасники ради тримають зв’язок напряму з військовими, які знаходяться у зоні АТО, безпосередньо від них дізнаються про потреби і безпосередньо їм надають допомогу.

Рада працює з військовими, які знаходяться у 13-му та 41-му батальйонах (близько 30 чоловік) і 1-й танковій бригаді (більше 80 чоловік). Наші земляки служать і в інших підрозділах, але даних про них майже немає.

Якщо хтось має дані про наших військових, які служать в інших підрозділів і яким потрібна допомога, звертайтеся до координаційної ради, учасники ради спробують допомогти чим зможуть.

Рада має потребу у волонтерах.

Координаційна рада знаходиться за адресою м. Мена, вул. Червоноармійська, 23 (друкарня “Домінант”). Телефон для довідок 3-15-55.

Про збір допомоги

Координаційна рада має дистанційні пункти збору допомоги: щодня з 9.00 до 13.00 стоїть намет “Менської сотні” біля входу до Троїцького ринку, також постійно стоять скриньки для збору коштів у торгових точках: “Спутник”, “Київський”, “Каскад”, “Автосвіт”, “Злагода”, “Продукти, № 2″ (біля залізничного вокзалу), “У Миколи”, “Продукти” (вул. Шевченка, 92), “Берізка”, “Піщанівський”, “Смак”, “Світ”, “Орхідея”, “Продукти” (біля 17-го магазину), “Майстер Плюс” та інших.

Про співпрацю

Якщо в Менському районі є інші ініціативні групи, які займаються питаннями допомоги українській армії, “Менщина” (думаю, і інші ЗМІ) зможе надати вам інформаційну підтримку, звертайтеся.

Доля наших військових, як і раніше, суттєво залежить від нас з вами.

Якщо у когось є питання про АТО, які стосуються Менського району, задавайте їх у коментарях. Спробуємо знайти відповіді.


0 Comments