Хочете підзаробити? Тоді вам в Інтернет


Так виглядає перша сторінка сайту «Аукро»

Про покупки в Інтернеті багато де чути, а от як продавати там мало хто знає. Торгівля в Інтернеті може стати гарним підробітком, особливо в час, коли має місце несвоєчасна виплата заробітної плати. Сьогодні ми розповімо вам як продавати в Інтернеті на одному з найпопулярніших інтернет-аукціонів Aukro.ua.

КРОК 1. ЗНАЙДІТЬ, ЩО ПРОДАТИ

Озирніться навколо, загляньте в шафу і на балкон, напевно ви знайдете речі, які вже не потрібні, але чомусь ви з ними ще не розлучилися: старий телефон, джинси, які ви майже не одягали, колекція радянських календариків, старі альбоми з марками, дитячий одяг, з якого вже виросли ваші діти і який має пристойний вигляд — це все потенційні товари для продажу на Aukro. Великою популярністю користуються товари виготовлені власноруч.

Пам’ятайте, що на кожен товар є свій покупець.

КРОК 2. ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЯ НА САЙТІ

Найперше, що вам потрібно зробити — це зареєструватися на сайті Aukro.ua. Існує два види реєстрації: спрощена (для покупок) і повна (для продажу).

Отже, щоб пройти реєстрацію, потрібно заповнити спеціальну форму на сайті. Варто бути максимально уважним і надавати повну правдиву інформацію. Не бійтеся надавати свої персональні дані, аукціон намагається максимально захистити своїх продавців і покупців від шахрайства.

КРОК 3. ОФОРМІТЬ ПРОПОЗИЦІЮ

Основа процедури продажу будь-якого товару в Інтернеті – правильний опис та якісне фото товару.

Ось деякі питання, які допоможуть створити цікавий і якісний опис:

— Що вам як продавцю особливо подобається в лоті?

— Кому може підійти лот (зробіть своєрідний портрет потенційного покупця)?

— Як лот може бути використаний, які його основні функції?

Обов’язково напишіть про способи оплати і доставки вашого товару. Вкажіть найбільш зручні для вас варіанти.
Вкажіть країну-виробника, стан, з якого матеріалу зроблений, функції, застосування вашого товару. Для прикладу можна подивитися схожі лоти на Aukro, на сайті виробника або інших інтернет-магазинах.

Від якісних фото залежить кінцева ціна, за якою вам вдасться продати свій товар.

Фотографії краще робити в сонячну погоду на балконі або підвіконні, або ж використовуйте додаткове штучне освітлення. Фотографувати речі на продаж варто крупним планом, окремо частини з вадами (наприклад, потертості, подряпини на мобільному телефоні). Зробіть фото всього комплекту. Намагайтеся хоча б на першому фото зробити світлий (білий) фон.

Не виключено, що під час продажу ваших товарів у покупців може виникти багато запитань. Регулярно перевіряйте електронну поштову скриньку і намагайтеся якомога швидше відповідати на запитання.

КРОК 4. ОТРИМАЙТЕ ГРОШІ ТА ВІДПРАВТЕ ТОВАР

Як правило, більшість продажів здійснюються за попередньою стовідсотковою передоплатою. Тобто спочатку покупець оплачує вам товар, а вже потім ви відсилаєте його. Для отримання коштів варто мати будь-яку банківську карту, або ж можна отримати оплату поштовим переказом.

Продавець має право вимагати квитанцію про оплату товару. Про це варто попередити покупця.

Щоб переслати товар можна скористатися послугами «Укрпошти» або однієї з місцевих служб доставки. Докладніше про транспортні компанії «Менщина» писала в минулих номерах.

За пересилку товару, зазвичай, платить покупець. Найчастіше доставку оплачують при отриманні посилки.

Є ще й така практика: в ціну товару закладають вартість доставки і в описі товару наголошують, що доставка на товар безкоштовна. Такий прийом позитивно діє на покупців.

ПРОДАЖ НА ІНШИХ ТОРГОВИХ ІНТЕРНЕТ- МАЙДАНЧИКАХ

Можна продавати і на інших сайтах. Популярними є torg.ua, emarket.ua, slando.ua. Як правило, це сайти з оголошеннями. Реєстрація на таких ресурсах дещо простіша ніж на Aukro, але гарантій такі сайти ніяких не надають.

Пам’ятайте, що також ви можете продати будь-що, давши безкоштовне оголошення у газеті «Менщина».


2 Comments

  1. Дякую. А не можна ще розповісти як користуватися сайтом “ебей”?