Геннадій Примаков: “Наші кошти лікарня планувала використати на енергоносії, не на зарплату”


Нещодавно головний бухгалтер Менської ЦРЛ Тетяна Чичкан розповіла Сергію Трегубенку про стан зарплати медиків (детальніше http://bit.ly/2OTEik1 ).

“Менщина” звернулася до голови Менської ОТГ Геннадія Примакова за коментарем: “Менська міська рада надає допомогу лікарні. Обов’язок платити зарплату – державний.

До нас лікарня звернулася з проханням про допомогу – ми допомогли. Чому немає звернення про допомогу до держави, до депутата Давиденка? Ми дали 3,9 мільйона гривень допомоги, які могли б піти на дороги, на ремонт та будівництво нових водогонів, на купівлю квартир лікарям…

Ми пішли до головного лікаря Григорія Разнована і спитали, чому не виплачується зарплата, якщо ми перерахували кошти? Ми попросили зібрати колектив і розказати людям, що кошти вже 10 днів є, а чому їх не виплачують, ми не знаємо. Пройшов тиждень, зустрічі не відбулося. Пропонували зустріч у форматі трьох: я, Григорій Разнован та Валерій Щукін. Я відмовився. Я хотів поговорити з колективом.

Сама лікарня, плануючи свій бюджет, суму дотацій з Менської ОТГ у кошторисі передбачила на енергоносії. Вони й не планували використати наших грошей на зарплату.

Заборгованість по лікарнях по Чернігівській області становить 103 мільйони. У Ніжині лікарі з травня місяця не отримали авансу, далі по невиплаті йде Короп, Сосниця, Семенівка, Городня, Срібне. 2 місяці й більше”.

Під час розмови Геннадій Примаков зателефонував бухгалтеру лікарні Тетяні Чичкан. Тетяна Василівна погодилася, що свою частину договору міськрада виконала. І дійсно, кошти міськради вони планували у кошторисі як оплату енергоносіїв, На сьогодні боргу за енергоносії у лікарні немає.

Володимир Костенко, голова фінансового управління міськради, додав: “В останній оплаті лікарні ми чітко вказали, що це на заробітну плату працівникам ЦРЛ. З цієї оплати повинен був утриманий податок і перерахований на рахунок ОТГ. Вони в бюджет не надійшли. Вони надійшли в бюджет Березного. На якій підставі порушується Податковий кодекс?

За 2018 рік таким чином на Березне було перераховано 1 мільйон 211 тисяч 244 грн. На рахунок Менського району лікарня перерахувала 221 тисячу. Ці суми йдуть за межі ОТГ. А згідно з законом вони повинні вертатися у бюджет ОТГ”


0 Comments