Експеримент з «Укрямою» завершено


Вулиця Червоноармійська (Мена) «до»
Вулиця Червоноармійська (Мена) «до»

Вулиця Червоноармійська (Мена) «після»
Вулиця Червоноармійська (Мена) «після»

Яму засипали, але такий ремонт протримався недовго

Декілька номерів тому ми писали про те, що в інтернеті є сайт “Укряма”, який допомагає боротися з ямами на дорогах. “Менщина” спробувала з допомогою цього сайту вирішити проблему з ямою по вулиці Червоноармійській. Яму дійсно відремонтували, але “покращення” протрималося недовго. Кажуть, для ремонту були несприятливі погодні умови, тож з часом експеримент доведеться повторити.


Сайт працює

Головне, що можна винести з цього експерименту, так це те, що сайт працює, “створює” юридично правильні заяви в ДАІ та надає необхідну правову підтримку. Після відправки заяви в ДАІ на сайті вмикається лічильник, який відраховує час, який залишився для отримання відповіді з ДАІ.
Якщо б відповідь не надійшла вчасно, то тоді б сайтом були б запропоновані інші правові важелі для впливу, але у нашому випадку до них використання справа не дійшла.

ДАІ відреагувала

“Менщина” зареєструвала на сайті менську ямку і 12 лютого відправила в ДАІ заяву, яку “створив” сайт. Менське відділення ДАІ зреагувало досить швидко – вже через тиждень після відправки листа нас завірили в тому, що над нашим питанням працюють і повідомлять письмово про результати своєї діяльності.

«Крайній» – КП «Мена-комунпослуга»

7 березня ми отримали листа, в якому нас повідомили про те, що до директора менського комунального підприємства “Менакомунпослуга” Сидоренка О.О. складений адміністративний протокол за незадовільне утримання вулично-шляхової мережі. Виданий припис Державтоінспекції на усунення виявлених недоліків та ліквідацію ямковості. Також у листі вказано, що “станом на 25 лютого зазначена в скарзі ямковість ліквідована”.

Реальність

Відразу ж після прочитання листа сідаємо в автівку і їдемо дивитися на результат виконаної роботи. Те, що ми побачили, на фото можете побачити і ви. Візуально, все як було, майже так і залишилось. Тобто, якщо і був виконаний ремонт, то його не вистачило і на десять днів.
Все-таки відремонтують
Для того, щоб розібратись у ситуації з ямою, телефонуємо директору “Менакомунпослуги”. У розмові Олександр Олександрович підтвердив факт складення протоколу та сказав, що вказану ямку відразу засипали, але не асфальтом, а відсівом із щебеню. Із досвіду він знає, що надовго такого ремонту не вистачить. А асфальт будуть класти, коли це дозволять погодні і фінансові умови.

Що ж робити з ямами?

Менським водіям на сьогоднішній день залишається зробити свій власний вибір – чи відправляти скаргу в ДАІ і задовольнятися легеньким ремонтом, чи пасивно чекати гарних погодних умов і фінансового покращення в державному бюджеті.
Ситуація, яка склалася з дорогами не однозначна і не має простого вирішення, але, як кажуть, під лежачий камінь вода не тече – і наш маленький експеримент тому підтвердження.


0 Comments