Два по 50: у гімназії також збирають на потреби школи


Андрій Гапон

Нещодавно ми писали про проблеми школи Шевченка, які обговорили на загальношкільних батьківських зборах goo.gl/6JXXSn. Про аналогічний захід у районній гімназії нам розповіла одна з присутніх там батьків, депутат Менської міської ради Марина Москальчук:

– Збори проходили у, так званому, звичному режимі: провели виховну годину для батьків, директор розповів про нову освітню реформу, поговорив про здобутки учнів і навіть повідомив, що у цьому навчальному році гімназія випустить більше медалістів, ніж школа Шевченка.

Тепер про менш радісне. Зачитали список класів, які у тому році здали чи не здали добровільні внески. Цього разу знову чемно попросили здати по 50 гривень за перше півріччя, тобто після Нового року – ще по 50. Зібрані головою батьківського комітету гроші, просто здають завгоспу. Хто визначає куди витратити зібрані кошти навіть не знаю, з батьків точно сюди ніхто не входить.

Також, нам представили інформацію по овочам – хто скільки приніс, навіть похвалили, мовляв тепер їдальня “голодувати” не буде. Добре хоч у цьому році не було обмежень як торік по кілограмам, хто скільки зможе – стільки й приносить.

В принципі додаткових питань батьки не задавали. Особисто мене турбує питання забезпеченості дітей підручниками. Хто б там що не казав, наприклад у 3-му класі, де навчається моя дитина, їх на всіх не вистачає. Завуч відповіла, що вони зараз не можуть дозамовити книги. Вибачте мене, одна книжка на трьох – це не досить зручно, навіть коли діти живуть по сусідству.

Я навіть особисто зверталася до районного керівництва за допомогою у вирішенні цієї проблеми. Впродовж двох тижнів підручники привезли, але вони були зовсім інших авторів.

От і виходить: здай 100 гривень на потреби школи, овочів принеси, здай на ремонт класу, а потім ще й книжки за власний кошт купувати доведеться.


0 Comments