ДУМКА ЧИТАЧА. Що робити з використаними ртутними лампами?


Валерія Дей, “Менщина екологічна”

Нещодавно в групі піднімалось питання щодо утилізації ртутних ламп. Викидати їх просто в баки для сміття та на звалища неприпустимо, тому що ртуть шкідлива для живих організмів, а через пошкодження ламп вона опиняється в повітрі та ґрунті, отруює флору і фауну, а як наслідок потрапляє до ґрунтових вод, що призводить до їх забруднення.

Поки що можливостей правильної утилізації небезпечних побутових відходів в Україні дуже мало, більшість з них платні, але, наприклад, КП “Київкомунсервіс” встановлює по Києву контейнери і утилізувати подібні відходи можна туди абсолютно безкоштовно. Також вони приймають батарейки, ртутні термометри та енергозберігаючі лампочки.

В Мені можна організувати збір, зберігання та транспортування небезпечних відходів. Для цього потрібно знайти кошти на тару для зберігання, приміщення та можливість вивезення в Київ. А також організувати місце збору в зручних та доступних місцях в Мені.

Питання до всіх жителів Менщини: які будуть пропозиції та ідеї щодо вирішення цієї проблеми? Висловлюйте свої думки, будемо шукати варіанти 🌱

Джерело: https://bit.ly/3nGOYPB


0 Comments