Де фінансові звіти шкіл Менщини?


Відповідно до норм нового Закону “Про освіту” школи вже зараз зобов’язані оприлюднювати інформацію щодо фінансових надходжень та витрат закладу, незалежно від того, чи йдеться про державні кошти, чи про благодійні внески батьків. Як зазначила профільний міністр Лілія Гриневич, відповідні звіти мають бути оприлюднені до 1 грудня цього року https://goo.gl/foAjsz. Про те чи виконали дану вимогу школи Менщини, ми спитали у начальника відділу освіти Менської райдержадміністрації Віктора Ємця:

– Навчальні заклади повинні оприлюднювати фінансові звіти на своїх сайтах, а якщо такого немає, то на сайті засновника. У нашому випадку відповідна інформація має бути на сайті райдержадміністрації чи районної ради.

Однак ні на сайтах шкіл, ні на сайті РДА чи райради інформації стосовно фінансової звітності шкіл ми не знайшли. Зверталися і до бухгалтерії відділу освіти Менської РДА, однак чіткої відповіді де саме можна побачити відповідну інформацію, ми так і не отримали.

Тому виникає питання Де фінансові звіти шкіл Менщини? Незабаром спробуємо з’ясувати.

Для прикладу, тут знаходиться фінансовий звіт однієї зі шкіл Львова http://www.sch3lv.ml/viewtopfullsize.php?f=2&t=17#p38


One Comment

  1. Коли я шукав дану інформацію на сайті Менської РДА, натрапив на файл (Excel), де були зазначені благодійні внески, однак просто не помітив, що у ньому є ще і друга вкладка (касові видатки) – приношу вибачення. Фінансову звітність шкіл можна знайти на сайті Менської РДА, вкладка “Відкриті дані”, “Інформація про касові видатки та благодійну допомогу по відділу освіти РДА” https://goo.gl/1GAuMu. Зараз там є два файли (Excel) за жовтень та листопад 2017 року, які включають в себе – касові видатки та благодійну допомогу.