Чи мають право чиновники займатись передвиборчою агітацією?


Ні, не мають. Підтвердження цьому знаходимо у статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України”.

Так, участь у передвиборній агітації забороняється органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам та у робочий час посадовим і службовим особам цих органів, членам виборчих комісій протягом строку їх повноважень у відповідних виборчих комісіях.

Відповідно до закону “Про державну службу” державний службовець не має права залучати, використовуючи своє службове становище, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, працівників бюджетної сфери, інших осіб до участі у передвиборній агітації, акціях та заходах, що організовуються політичними партіями.

У разі реєстрації державного службовця кандидатом у депутати Центральною виборчою комісією, виборчими комісіями, сформованими (утвореними) в установленому порядку, він зобов’язаний в одноденний строк письмово повідомити про це керівника державної служби.

Державному службовцю за його заявою надається відпустка без збереження заробітної плати на час участі у виборчому процесі. Зазначена відпустка надається за рішенням керівника державної служби з дня його повідомлення про участь у виборчому процесі і до дня його завершення відповідно до виборчого законодавства.

Зображення – http://bit.ly/30rKFvW.

Джерело: http://bit.ly/2JwlKSl


0 Comments