Чи готові ви стати волонтером на час карантину?


В Україні під час карантину набувають популярності волонтерські проекти.

Шановні читачі, чи є такі ініціативи в Мені? Якщо так – пишіть в коментарях. Хто міг би допомогти приносити продукти та товари пенсіонерам та людям, які цього потребують? Підвозити медиків? Хто міг би координувати такі заходи?..

Активні чернігівці створили у Facebook (https://bit.ly/2WA1Ts2) і Viber групи взаємодопомоги. Волонтери пропонують купівлю та доставку продуктів літнім людям, підвіз до поліклініки, оперативні медичні консультації тощо.

В Одесі розпочався активний рух з допомоги не лише людям, які перебувають на самоізоляції, а й медиками. Цим займається волонтерська група “Корпорація монстрів”.

Інша ініціатива від одеситів – всеукраїнський сайт “Солідарність”. Тут будь-хто може залишити заявку про потребу у допомозі, натомість волонтери, які зареєструються в мережі, можуть її взяти до виконання. Меняни можуть також зареєструватися та попросити допомогу або стати волонтером – https://bit.ly/2wxQvlT.

У Києві волонтерську ініціативу запустив Благодійний фонд “Життєлюб”. Вони просять надсилати їм інформацію про літніх людей, які опинилися в скрутних умовах через карантин, і обіцяють реагувати.

Однією з наймасовіших ініціатив стала “Підвези медика на роботу”. Такі групи створюють у месенджерах і там вже координуються, хто кого може підвезти. Ці ініціативи діють як в Київській області, так і на Львівщині, Рівненщині, у Чернівцях та інших регіонах країни.


0 Comments