10 питань до кандидатки у мери Оксани Булавки


25 жовтня відбудуться чергові вибори. На них ми обиратимемо голову Менської ОТГ. “Менщина” поставила всім кандидатам 10 однакових запитань. Відповіді публікуємо.

Булавка Оксана Михайлівна, 5 грудня 1975 року народження, Мена, громадянка України, освіта вища, безпартійна, начальник фінансового відділу Менської РДА. Висунута зборами Чернігівської обласної організації політичної партії “Наш край”. Судимість відсутня.

1. Чому вирішили балотуватися на посаду мера ОТГ?

Рішення балотуватись на посаду міського голови не було простим, але є виваженим і обдуманим. Досвід роботи в органах виконавчої влади та у складі депутатського корпусу, підтримка з боку колег – ось основні чинники, що вплинули на прийняття такого непростого рішення.

2. Як будете боротися з незаконним розорюванням земель на території Менської ОТГ?

Питання розорювання земель – один з важливих напрямків роботи органу місцевого самоврядування. Як і по будь-якому іншому напрямку у вирішенні земельних питань, треба чітко дотримуватись верховенства закону. При встановленні фактів порушення закону визначатимуться винні особи та проводитимуться заходи по притягненню їх до відповідальності.

3. Чи маєте план реанімаційних заходів для відновлення річки Мена та Десна? Якщо так, то який і який його термін виконання?

Пересихання малих річок, втрата об’єму води у басейнах великих річок – питання, скоріш за все, не місцевого, а регіонального та державного рівнів, яким, в перше чергу, повинні займатись Міністерством екології та відповідні структури. На місцевому рівні нашим обов’язком є забезпечення належного санітарного стану на прибережній території та ініціювання створення програм на рівні області та держави.

4. Чи є у Вас стратегія боротьби зі стихійними сміттєзвалищами? Яка, як плануєте її реалізовувати та скільки часу потрібно на її виконання?

Готової стратегії у вигляді розробленої програми наразі нема, але налагодження ефективної роботи комунального підприємства із вивезення ТПВ і доведення до свідомості жителів переваг чистого довкілля – впевнена дадуть позитивний результат.

5. Як будете вирішувати проблеми сіл громади?

Ініціювання через депутатів обласної і Верховної рад питання створення державних і регіональних програм підтримки сільських територій.
Прийняття на місцевому рівні програм підтримки молодих фермерських господарств та забезпечення медичними кадрами лікарських закладів, що розташовані у сільській місцевості.

Забезпечення участі громади у виборі старости, підпорядкування старості працівників установ бюджетної сфери на селі та встановлення фонду для підтримки кожного старостинського округу громади.

6. Що особисто Ви плануєте робити на посаді мера для збільшення інвестиційної привабливості Менщини?

Не перешкоджати бізнесу, який вже визначився чи ще визначається щодо свого розташування на території громади. Довести до логічного завершення оформлення індустріального парку. Конкретні приклади за належної інформаційної підтримки слугуватимуть хорошою рекламою для потенційних інвесторів.

7. Що особисто Ви плануєте робити на посаді мера для збільшення кількості робочих місць?

Важливо дбати не тільки про збільшення кількості робочих місць, а й про збереження існуючих. КНП “Менська ЦРЛ” – потужне підприємство, де працює більше 400 чоловік, яке вперше розпочинатиме 2021 бюджетний з урахуванням кількості підписаних пакетів медичних гарантій. Дуже важливо при цьому спрацювати максимально ефективно і зберегти всі робочі місця. А інвестиційна привабливість території і є запорукою збільшення кількості робочих місць.

8. Як плануєте вирішити проблему виїзду людей з громади і як плануєте збільшити кількість жителів?

Створення стабільної громади, максимально комфортної для проживання, і буде запорукою того, що кількість осіб, які б хотіли покинути громаду, буде поступово зменшуватись.

9. Що особисто Ви вважаєте розвитком Менської громади?

На першому етапі це – стабілізація ситуації і по питанню районування, і по питанню фінансування.

При втраті Меною статусу міста районного значення основна задача полягатиме у збереження максимальної кількості територіальних представництв органів державної влади саме у Мені. Це треба відстоювати.

Щодо фінансування, то з 2021 бюджетного року припиняється встановлення з боку держави цільових трансфертів на розвиток територій, а це субвенції на соціально-економічний розвиток та на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад. З цим треба навчитись жити…

10.Оскільки Ви йдете на посаду мера – вочевидь, ви не задоволені чимось у діяльності поточної влади. Назвіть три головних ваших претензії до влади?

1) Наявність корупційних схем, про що свідчить чимала кількість кримінальних справ.
2) Незрозуміла політика органу влади щодо землі.
3) Безвідповідальність, красиві обіцянки та відсутність будь-якої стратегії розвитку громади та контролю.


0 Comments