В Менській бібліотеці святкували День народження Джульєтти. Або «Те, що любов навіки поєднала, не в силі роз’єднати смерть». Фото


В Менській бібліотеці святкували День народження Джульєтти. Або «Те, що любов навіки поєднала, не в силі роз’єднати смерть». Фото

Менська районна бібліотека долучилася до традиції, коли щороку в цей день у Вероні влаштовують свято в честь Дня народження найпопулярнішої шекспірівської героїні – Джульєтти Капулетті 16 вересня.

hkx8enLDOCc

Всі охочі святкували День народження Джульєтти в приміщенні Менської бібліотеки.

В рамках заходу в читальній залі бібліотеки літстудійці студії “Магія слова” під керівництвом Валентини Прищепи учасники дізналися про історію написання знаменитої трагедії, про хранителя Гробниці та першого секретаря «Клубу Джульєтти».

Мандрували слідами львівської легенди та слухали про «українських Ромео і Джульєтту» з повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків».

Присутні переглянули слайд-показ «Любов навіки поєднала», де були представлені фото старовинної Верони, будинків закоханих, представників «Клубу Джульєтти», пам’ятника та гробниці шекспірівської героїні.

Охочі мали можливість прийняти участь в конкурсах «Знайома класика», «Я без тебе – не я…».

Також змагались між собою в знанні романтичної літератури, пригощались духмяним чаєм та декламували уривки з всесвітньо відомого твору. Було дуже весело і цікаво.


0 Comments