Тетяна Костюк: “Спочатку малювала здебільшого море”


Наша нова рубрика “Унікальні меняни”

В нашому місті проживає та працює талановита художниця Тетяна Геннадіївна Костюк. Майже все вона життя займається мистецтвом та вчить дітей малювати.

IMG_0075

– Працюю за покликом більше 20 років, на Станції юних техніків, – розповідає Тетяна Геннадіївна. – Малювати почала уже в дорослому віці. Перші спроби творити з’явилися після знайомства з чоловіком, а точніше з його батьками. Вони проживали в Криму та займалися виготовленням сувенірних іграшок. От так і ми з чоловіком почали займатися виготовленням іграшок.

Згодом зробила перші спроби писати картини. Спочатку малювала здебільшого море, так як дуже його любила.

Коли привезла свої роботи до Остречі, мені запропонували відобразити нашу природу. Так я зробила перші спроби відтворити місцеві пейзажі.

Через певний час я почала займатися об’ємними малюнками (робила ліплені картини).

Згодом захопилася українською тематикою, а особливо мені подобалось відтворювати в своїх картинах наші українські хатинки.

Талант до мистецтва мені довелося розвивати самій, ніхто мене цьому не навчав, я просто дуже любила малювати і з часом у мене виходило все краще.

Свої роботи я виставляю на ярмарках та в Остречі для продажу, є навіть люди, які кожного року чекають нашого приїзду, щоб купити у мене картину.

Навчаючи школярів я намагаюсь допомагати їм відкрити в собі таланти.

В останні роки бажаючих навчатися все більше, але ми не в змозі прийняти усіх через брак місця та часу.

Анонс

У понеділок, 28 грудня, почнеться виставка робіт учнів Тетяни Костюк в районній бібліотеці. Триватиме вона цілий місяць.

На фото Тетяни Костюк і її роботи

Підготував Олексій Донець


0 Comments