Щороку населення Менщини зменшується на понад 500 чоловік


Андрій Гапон

Останні роки в Україні спостерігається значне зменшення чисельності населення. Цифри говорять самі за себе: якщо у 90-х роках населення країни було 52 мільйони, то у 2005 вже близько 47 мільйонів, а зараз взагалі ледь більше 42-х. Сумна тенденція зберігається і у Менському районі.

У 2016 році населення Менського району складало близько 36 тисяч чоловік (за даними Вікіпедії). На жаль, скільки воно складає зараз нам достовірно не відомо, однак, дивлячись на цифри (народжуваність та смертність) – точно не збільшилось.

Згідно даних Державної реєстраційної служби актів цивільного стану у Менському районі, за останні 5 років населення Менщини скорочується в середньому на півтисячі чоловік у рік. Якщо тенденція не зміниться, то через десять років з географічної карти може зникнути, умовно, Макошине, Блистова, Бірківка і Киселівка (разом налічують близько 5 тисяч жителів). Звичайно, ми не враховуємо міграцію населення, але факт вірогідний.

Так, наприклад у 2016 році на території району народилося 228 немовлят, а померло у три з половиною рази більше – 808 чоловік. За 9 місяців 2017 року народилося 164, померло – 562 особи, тобто в еквівалентному відношенні приблизно так само.

Детальніше статистику народжуваності та смертності на території Менського району за останні роки можна подивитися на графіку.


0 Comments