Що завадило будівництву нової багатоповерхівки у Мені?


Минулого тижня “Менщина” писала про багатоквартирний будинок, який планують збудувати біля п’ятиповерхівки по вулиці Корольова https://mena.org.ua/blog/u-meni-hochut-zbuduvaty-novu-pyatypoverhivku/.

Учора на сайті Менської міськради з’явилось повідомлення, що вищевказане будівництво у цьому році відміняється.

Згідно Генерального плану міста, територія, де планувалось будівництво, дійсно значиться як зона багатоквартирної забудови. Але за тим же планом ця ділянка частково потрапляє у санітарно-захисну зону центрального міського кладовища. А згідно норм щодо облаштування і утримання кладовищ, у таких зонах не допускається розміщення житлових будинків.

Санітарно-захисна зона може зменшитись, якщо кладовище закриють. Але і в цьому випадку будувати там можна буде тільки через 15-20 років – по закінченню кладовищенського періоду.

Чи пов’язана відміна будівництва саме з порушенням санітарно-захисної зони кладовища – поки що невідомо. Щоб з’ясувати це, “Менщина” направила запит до міської ради, чекаємо на відповідь.

На зображенні з супутникової карти: зелена лінія – межі кладовища, жовта – існуюча санітарно-захисна зона, голуба – так зменшиться санітарно-захисна зона, якщо кладовище закриють. Червоним кольором зображено можливе положення багатоповерхівки.


0 Comments