Проблему екологічного стану річки Бабка піднімали ще у 2011 році


Андрій Гапон

Нещодавно “Менщина” писала, що в даний час річка Мена має проблеми: мутна вода, неприємний запах води, обміління, замулення, захаращення органічними рештками, трапляється мертва риба goo.gl/5FjA6G

Ми відправили звернення до місцевих органів влади, щоб з’ясувати, хто контролює екологічний стан річки та які заходи проводяться щодо вирішення наявних проблем.

Менська районна рада повідомила, що з метою збереження та охорони навколишнього природного середовища ними було розроблено Програму екологічного покращення русла струмка р.Бабка в Мені, в рамках якої планувалось провести капітальний ремонт водного об’єкту. У 2015 році відповідно до коригування вартість даного проекту становила 2 мільйони 239 тисяч гривень.

Програма неодноразово направлялася на конкурс проектів, що фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку, але відбір так і не пройшла.

Ще у 2011 році районна рада прийняла рішення “Про розгляд звернення жителів м.Мена щодо екологічного стану річки Бабка”, згідно з яким до роботи по очищенню русла рекомендовано було долучити Менський сиркомбінат. Підприємство, в свою чергу, тоді відповіло, що проект, який виготовило Деснянське басейнове управління водних ресурсів у Чернігівській області, на очищення річки Бабка повністю готовий. Також у 2013 році на заводі було розпочато ремонтні роботи на первинних відстійниках очисних споруд.


0 Comments