Переможцем тендеру на реконструкцію вуличного освітлення Мени став консорціум “Світло Менщини”


Сьогодні, 8 лютого, визначили переможця тендеру. Ним став Консорціум “Світло Менщини”, який зобов’язався реалізувати проект за 10,2 мільйона гривень. До складу консорціуму входить два чернігівських підприємства: ТОВ “Промінвестбуд Славутич” та ТОВ “Атілос”. “Промінвестбуд Славутич” виконувало роботи по модернізації перших “європейських” ліхтарів у Мені – в кінці 2015 року на Чугаївці https://goo.gl/WgfBuP Також це підприємство брало учать у тендері на модернізацію інших ліхтарів, але не перемогло (тендер не відбувся). “Атілос” – виробник світлотехнічної продукції https://goo.gl/NtKQMg

За інформацією міськради, визначення переможця проходило за європейськими правилами та процедурами. Тендерний комітет аналізував адміністративну, фінансову, технічну документацію та враховував цінову пропозицію.

Нагадаємо, що на тендер були подані пропозиції від трьох претендентів: ТОВ “Комбінат комунальних підприємств”, ТОВ “Смарт Лайт Групп” та Консорціуму “Світло Менщини” https://goo.gl/Sq7Awy Документи ТОВ “Комбінат комунальних підприємств” не розглядали, бо їх подали після встановленого часу прийняття. Цінова пропозиція ТОВ “Смарт Лайт Групп” склала більш як 10,6 млн. грн., цінова пропозиція Консорціуму “Світло Менщини” – 10,2 млн. грн..

Наприкінці кінці 2015 року була реалізована перша частина “європейського” проекту з реконструкції вуличного освітлення Мени – встановлено 124 ліхтарі. У кінці 2016 року було встановлено ще 207 ліхтарів. Ці роботи були виконані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету. Інші 1072 ліхтарі мають бути встановлені за грант ЄС. Кошти Євросоюз перерахував, але через проблеми з проведенням конкурсу по визначенню виконавця робіт вони досі не використані.

На початку жовтня минулого року міськрада підписала з ЄС додаткову угоду до грантового проекту – продовжили термін до липня 2018 року. Також Єврокомісія дала згоду на проведення тендерних закупівель по європейським правилам.

Як повідомляв раніше секретар міськради Юрій Стальниченко, до середини квітня мають бути змонтовані усі 1073 ліхтарі, щоб до літа європейці встигнули провести аудит проекту, перевірити якість освітлення https://mena.org.ua/blog/evropejske-osvitlennya-vulyts-meny-planuyut-dorobyty-do-travnya-nastupnoho-roku/


0 Comments