Начальники відділів освіти Менщини висловилися щодо “добровільних” внесків у школах


Публікація “Менщини” про “добровільні” внески у школах викликала жваве обговорювання в соцмережах https://goo.gl/ZTDggT Згодом ми отримали анонімне повідомлення, в якому автор запитує про реакцію влади на подібні внески https://goo.gl/JiAaQ4

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Ємець повідомив, що вони ніякого відношення до цих внесків не мають, і тим паче не говорять про фіксовану суму цих внесків. “Це добровільні внески. І ніхто нікого не змушує платити. На жаль, зараз таке життя, що без них ми ніяк не обійдемося. Я сам батько. Моя дитина навчається в Чернігові. І там теж просять робити внески і на одне, і на друге. І ми вносимо”, – підсумував Віктор Миколайович.

Начальник відділу освіти Менської міської ради Юрій Мишкін категорично проти таких поборів. “Десь півтора місяці тому ми з мером міста Геннадієм Примаковим були на батьківських зборах у школі Шевченка. Говорили про ці внески теж. Хочемо взагалі відмовитись від них. Плануємо необхідні витрати взяти на себе. Особливо ремонт приміщень.

Ми зробили запити по школах громади. Директори надали перелік необхідного для поточного ремонту. Але все залежить від бюджетних коштів. Скільки нам виділять – невідомо. Якщо грошей буде достатньо – ремонт у школах громади буде за рахунок бюджету”


0 Comments