На встановлення у Мені пам’ятного меморіалу загиблим воїнам необхідно близько двухсот тисяч гривень



Не так давно з клопотанням про встановлення пам’ятного знаку воїнам-учасникам антитерористичної операції на сході України до місцевих органів виконавчої влади звернулися ветерани АТО та батьки загиблих. Про те, як просувається процес з встановленням даного меморіалу ми спитали у Менського міського голови Геннадія Примакова:

“Нещодавно ми знайшли непоганий зразок пам’ятника у Вінниці. Хочемо встановити щось схоже, але з трохи іншими архітектурними рішеннями, щоб це був наш пам’ятник, а не плагіат. Наразі ведуться переговори з архітекторами. Орієнтовна вартість проекту 200 тисяч гривень.

Кошти на реалізацію задуманого будемо просити у всіх, щоб кожен хто зможе вніс свої “дві копійки”, решту – закладемо у бюджет.

З місцем встановлення ніби визначилися – між поштою та Приватбанком. Саме там хочуть бачити пам’ятний меморіал батьки загиблих воїнів.

Коли саме почнуться роботи, точно сказати не можу. Зараз триває процес підготовки. До того ж доволі багато “бумажної” тяганини. Якщо все піде так, як я планую, то скоріш за все до кінця цього року ми зможемо його відкрити. Прив’язуватись до конкретних дат не буду, вийде раніше – відкриємо раніше. Як то кажуть “треба поспішати не кваплячись”.

Від редакції: трохи раніше “Менщина” проводила опитування на тему: “Як ви вважаєте де потрібно встановити пам’ятний знак учасникам АТО?”. Тоді переважна більшість учасників опитування (70%) проголосувала за встановлення меморіалу на місці пам’ятника Леніну.

Фото Інни Скляр: пам’ятний меморіал у Вінниці


0 Comments