“Містичні” числа в результатах атестації менських поліцейських


logo

Яна Мисенко, “Менщина”:

За результатами атестації правоохоронців Менського відділу поліції, 6 чоловік рекомендовано призначити на вищу посаду, 6 – перемістити на нижчу посаду, 6 – звільнити через службову невідповідність, а інших – залишити на нинішніх посадах. Рекомендації по звільненню уже виконано.

Таку інформацію мені надала під час бесіди старший інспектор з питань кадрового забезпечення Менського відділу поліції Святослава Валентинівна Добровольська.

Атестація менської поліції проводилась у квітні-серпні 2016 року. Перевірку проходили 63 правоохоронці. Керівний склад атестувався у Києві, загальний – у Чернігові.

Атестація включала в себе професійне тестування, тестування на загальні здібності, навички та логічне мислення.

Близько 10% правоохоронців набрали низьку кількість балів за тестами.

Заключною частиною перевірки була співбесіда з атестаційною комісією, на основі якої приймалось остаточне рішення щодо профпридатності поліцейських.

Співбесіда повинна була виявити чесність, готовність до змін та мотивацію поліцейських.

До складу комісії в Чернігові входили представники Національної поліції України, обласного управління поліції, представники громадськості, ЗМІ – всього 5 членів. Такий неоднорідний склад комісії, на думку розробників реформи, забезпечив механізм захисту від суб’єктивної думки.

Як наголосила Святослава Добровольська, перевірка стану службової підготовки проводиться кожного року. Поліцейські проходять тестування на знання законів і здають нормативи з фізичної та вогневої підготовки.

Незважаючи на те, що атестацію поліції супроводжували містичні числа, не будемо забобонними, а натомість чекатимемо, що готовність до змін наших правоохоронців, заявлена під час співбесід, проявиться в їх реальних діях.

Про нову форму

Поліцейських у старій формі міліції ми будемо бачити на вулицях Мени до кінця цього року. Її використання дозволено. На нову форму чекають з 2017 року.


0 Comments