Менянки зайняли призові міста на чемпіонаті України з панкратіону


Як стало відомо з фейсбук-сторінки Геннадія Примакова, вчора 30 листопада у Харкові у чемпіонаті України з панкратіону наші менянки зайняли призові місця. Віка Царенко зайняла 1 місце, а Настя Примакова – 2. Дівчат тренує Микола Миколайович Гаркуша.

Панкратіон – відроджений вид єдиноборства, що прийшов в сучасний світ від стародавніх греків. Особливістю панкратіону є те, що в ньому практично немає обмежень – заборонялося тільки кусатися, дряпатися і наносити удари в очі. Учасникам дозволялося наносити удари руками, ліктями, колінами, ногами і головою по корпусу, ніг, рук і голові супротивника.

Також не заборонялося завдавати ударів лежачому суперникові, який, в свою чергу, мав право захищатися і наносити удари навіть лежачи. Учасники постійно виконували удари в стрибках і поєднували комбінації з серії ударів і захоплень для кидків. Суддя був забов’язаний не допустити важкого каліцтва або смертельного результату. Також він повинен був помітити піднятий палець руки вгору або ляпас по тілу суперника – це повідомляло про те, що один з учасників здається.

У сучасному світі панкратіон почав своє друге життя в 60-і роки 20 століття. У 2002 році проведено перший Всесвітній конгрес панкратіону і створена Всесвітня Спортивна Федерація панкратіону. Працюючи разом з Міністерством спорту і Міністерством освіти і релігії Греції, Федерація розробила програму відродження панкратіону як Олімпійської дисципліни.

Інформація сайту федерації панкратіону України


0 Comments