Менський військкомат оголосив призов на строкову військову службу


55cae002b4c90a68c41f08f026a72655

Менський РВК:

“Відповідно до наказу військового комісара Менського РВК від 30.08.2016 року №105 “Про призов громадян на строкову військову службу у жовтні – листопаді 2016 року”:

Призов громадян на строкову військову службу провести у жовтні – листопаді 2016 року.

Явці на призовну дільницю Менського райвійськкомату для призову громадян на строкову військову службу підлягають всі громадяни, яким в період чергового призову до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Всі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: м. Мена, вул. Чернігівський Шлях, 29 каб. № 9 в зазначений час з документами, що вказані в особистих повістках.

Громадяни, які не отримали особистих повісток для призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути в райвійськкомат до 14.09.2016 року, маючи при собі документи, які засвідчують особу.

Всі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території Менського району, зобов’язані негайно повернутися до місця постійного проживання та з’явитися у військовий комісаріат для проходження призовної комісії.

На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” голови сільських, селищних рад, керівники підприємств, установ, організацій, кооперативів та навчально-виховних закладів, незалежно від підпорядкування та форм власності, зобов’язані відкликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного прибуття їх на призовну дільницю та в термін до 26.09.2016 року надати письмову інформацію до РВК про наявність або відсутність призовників 1989-1996 років народження.

Також слід зазначити, що за громадянами які призвані на строкову військову службу, під час мобілізації, на особливий період, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності, та не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності фізичних осіб-підпрємців.

Також слід зазначити що військовослужбовці строкової служби в зону проведення АТО не направлятимуться.

У відповідності до ст. 15 п.8 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” після оголошення Указу Президента України “Про призов громадян України на строкову військову службу”, який публікується в засобах масової інформації призовник зобов’язаний прибути в пункт і в строк, зазначений військовим комісаріатом у повістці.

В разі тимчасової зміни місця проживання, призовник зобов’язаний прибути у військкомат і стати на військовий облік за місцем проживання в семиденний строк.

Згідно до статті 335 кримінального кодексу України – ухилення від призову на строкову військову службу – карається позбавленням волі на строк до 3-х років.

Згідно до статті 210-1 кримінального кодексу України – неявка на виклик у військовий комісаріат – тягне за собою накладення штрафу від пяти до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

На даний час по призовникам створюється єдиний реєстр громадян, які ухиляються від проходження строкової військової служби і будуть перебувати на обліку як такі що знаходяться в розшуку. При виявленні таких осіб, вони будуть притягуватись до кримінальної відповідальності згідно вище вказаних статей”.

Фото www.ednist.info


0 Comments