Менська міськрада таки планує впроваджувати “Громадський бюджет”


Нещодавно “Менщина” звернулась до міськради з пропозицією впровадити у 2018 році “Громадський бюджет” (так званий “Бюджет участі”). Громадський бюджет – це механізм, за допомогою якого місцеві жителі напряму вирішують, куди витратити частину міського бюджету: подають пропозиції проектів та обирають кращі з них шляхом голосування.

Зокрема, ми запропонували міськраді розглянути варіант виділення коштів на “Бюджет участі” за рахунок частини коштів, виділених на виконання депутатських повноважень (так званих “депутатських коштів”). У якості інструменту для приймання проектів та голосування запропонували використати сервіс “Електронних петицій”, який функціонує в міській раді та дозволяє громадянам відправляти в міськраду звернення (проекти) та збирати підписи (голосувати).

Нам відповіли, що позитивно відносяться до Громадського бюджету і вже працюють над його впровадженням у Менській ОТГ:

“Протягом грудня 2017-січня 2018 року нами було проведено перемовини із заступником керівника Фонду Польсько-українська фундація співпраці (PAUCI) Костянтином Плоским та ГО “Асоціація демократичного розвитку” Анною Ніколенко-Баєвою з приводу розробки відповідного Положення та його впровадження на території Менської об’єднаної територіальної громади. У результаті досягнено домовленість про проведення у березні місяці навчального семінару в приміщенні Менської міської ради з теми “Положення про бюджет участі”. Після чого буде сформовано робочу групу, яка займатиметься розробкою Положення, його презентації для мешканців громади та винесення на розгляд сесії”.

Нагадаємо, що в 2015 році міськрада вже починала роботу над запровадженням громадського бюджету, але процес завершився, ледве розпочавшись.

До теми: Громадський бюджет на прикладі Валенсії. Відео
https://www.currenttime.tv/embed/player/0/28931745.html


0 Comments