“Менщина” дізналася, скільки годин виділяють у школі на вивчення мов


Андрій Гапон:

Про те, які мови вивчають менські школярі, нам розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи школи імені Шевченка Ольга Дмитрівна Гетьман.

За словами завуча, українську вивчають протягом усього шкільного курсу. У початковій школі на рідну мову виділено 3,5 годин на тиждень, у старших класах – по 2-3 години. З восьмого класу починається поглиблене вивчення української мови, а у 10-11-х класах організовано профільне вивчення предмету – “українська філологія”. Крім того, учні мають змогу додатково вивчати українську мову на факультативах. Саме все це дає гарні результати під час олімпіад та мовно-літературних конкурсів.

Англійську вивчають з першого класу (1 година на тиждень). Починаючи з другого класу кількість годин зростає удвічі. У 10-11-х класах на англійську припадає 3 години на тиждень. Також, у цьому навчальному році, за проханням батьків, учні 5-А класу вивчають другу іноземну мову – німецьку.

Із навчального плану виділяються години на вивчення російської мови. Предмет вивчають у 5-9-х класах, по півтори-дві години на тиждень. У минулому навчальному році троє учнів школи були нагороджені дипломами на обласному етапі олімпіади з російської мови.

У школі 10 учителів викладають українську мову, 6 – англійську, 5 – російську.

За словами Ольги Дмитрівни, при виборі поглибленого вивчення предметів, більшість учнів обирає саме українську мову.

На фото: учні школи імені Шевченка

Якою мовою Ви найчастіше спілкуєтесь?


0 Comments