Хто і як слідкує за дотриманням правил благоустрою Мени


30 січня на засіданні виконкому міськради було обрано вповноважену особу, яка складатиме протоколи про порушення правил благоустрою Мени. Нею стала Ольга Золотаренко https://goo.gl/igU6dx Працює уповноважена в КП “Менакомунпослуга”. “Менщина” попросила Ольгу Миколаївну розказати про результати роботи:

“Поки що, за час моєї роботи нікого не оштрафували. Мети такої немає. Ми спочатку попереджуємо. Наразі таких попереджень було два: за розміщення реклами банків у недозволених місцях (мається на увазі реклама кредитів). Працівники КП “Менакомунпослуга” ці оголошення зняли, тепер я слідкую, щоб такого не повторилося. Адже для оголошень є відповідно відведені дошки. Якщо комусь треба розмістити рекламний банер, треба звернутися за дозволом до міськради, оплатити, і все.

Було проведено обстеження території магазину “Секонд-хенд” за адресою Шевченка, 1, що за магазином “Наша ряба”. Територія за магазином дуже захаращена. Порадили в місячний термін все прибрати. Але випав сніг, зараз робити щось неможливо. Ми це розуміємо і не штрафуємо.

За музичною школою паркан та ворота зламані, тому на території школи ввечері збирається молодь, яка розкидає сміття. З приводу цього був складений акт та написано листа до відділу освіти з проханням профінансувати або ремонт, або встановлення нового паркану.

Попереджуємо лише раз. Потім я маю право скласти протокол про адміністративне правопорушення.

Зараз актуальна проблема гілок дерев, які виходять на вулицю. Зіткнулися з тим, що трактор, прочищаючи дорогу від снігу, на деяких вулицях не може проїхати – гілки заважають. Будемо робити об’їзд вулиць, випилювати такі гілки та дерева.

Стоїть питання про роздільний збір сміття. Все повинно збиратися окремо: пластик, скло, побутові відходи. Та люди кидають у контейнери все підряд, наприклад, у контейнер для скла – картопляні очистки, пластик. Тому я хочу пройти по школах – вже розмовляла з учителями – і дітям донести, що треба підказувати дідусям, бабусям, мамам, татам, як правильно сортувати сміття. Адже, наприклад, період розкладання пластика – 300-400 років, скільки часу розкладається скло взагалі не досліджено, орієнтовно 2-3 тисячі років. Тим паче, що й закон про роздільне сміття вийшов. Так і звалище не захаращуємо, і це сміття здаємо на переробку. Хоча, щоб здати, наприклад, скло, нам треба назбирати близько 25 тонн, тоді ми хоча б окупимо наші витрати на утилізацію.

Коли не було снігу, ми з представником відділу архітектури міськради Лілією Лихотинською та дільничним інспектором поліції ходили по вулицях і дивилися, де біля двору лежить купа піску, щебеню чи дров. Робили попередження порушникам. Через 10 днів перевіряли. Багато хто прибирав все без проблем, сприймав це нормально, а дехто ставав “в позу”, сприймав неадекватно. Таких викликаємо на виконком, а там вже вирішують, який штраф накласти.

Я лише виписую протоколи, штрафую не я. Ці протоколи передаються до міськради, людину викликають, а потім накладається штраф: на громадян від 340 до 1360 гривень, на організації від 850 до 1700 гривен. Сума залежить від пояснення людини, від того, на скільки сміття заважає іншим.

Я слідкую за благоустроєм лише Мени. По селах ОТГ за благоустроєм дивляться старости. Якщо треба, я можу поїхати, виявити факт порушення, написати попередження.

У планах – ліквідація стихійних сміттєзвалищ. Будемо підключати громадськість, охочих.”

Якщо хтось хоче повідомити про порушення правил благоустрою, можна звертатися до Ольги Миколаївни за телефоном +38(063)388 35 55.

З Правилами благоустрою Мени можна ознайомитися за посиланням https://goo.gl/ESLqzj


0 Comments