Громадські туалети у Мені. Чи є, чи будуть?


Андрій Гапон

Нещодавно наші читачі цікавились ситуацією з громадськими туалетами у місті. Щоб прояснити ситуцію ми вирішили звернутися до Менського міського голови Геннадія Примакова:

– Чи є у Мені громадські туалети?
Є. Вони стоять в основному у дворах двоповерхових будинків де немає водовідведення та й не тільки, наприклад, у подвір’ї готелю “Десна”, на стадіоні. Також, у центрі міста, є безліч туалетів у громадських закладах: на пошті, в телекомі, адміністрації, на ринку, в будинку культури, в магазині “Смак”.
– Хто їх обслуговує?

Ми їх повинні обслуговувати. Однак ми ж по дворам не ходим, туди не заглядаєм. Люди самі дзвонять і кажуть, що яма там забилась чи ще що-небудь треба відремонтувати. Але в основному самі мовчки роблять, бо вони ж їх і використовують. Великої кількості заявок за весь час ніби не було.

– Чи є у планах будівництво громадських туалетів?

Є проект побудови громадського туалету у сквері поблизу Приватбанку. Але особисто я проти його будівництва саме там. На тому місці “кладовище”, де раніше хоронили священників. І будувати там туалет “в корні” не правильно.

– Чи є якісь альтернативи, якщо туалет не збудують?

Місто поки що має два біотуалети, які в основному встановлюємо під час масових заходів. Якщо питання громадського туалету дійсно стане глобальним і буде маса звернень від людей, тоді будемо вивозити біотуалети і ставити їх у визначених місцях. Поки що такої потреби немає


0 Comments