Геннадій Примаков: “Коштів на утримання дитячих садків вистачить лише до жовтня”


Андрій Гапон

Раніше ми писали про те, що перше півріччя цього року дитсадки фінансуватимуться з двох бюджетів: міського та районного, а друге півріччя – з бюджету громади goo.gl/LHsiqk . Як зараз фінансуються ці дошкільні заклади, нам розповів Менський міський голова Геннадій Примаков:

– Ситуація з дитсадками досить складна. Якби нас перевели на прямі міжбюджетні відносини, як обіцяли раніше, до міського бюджету йшов би податок від доходів фізичних осіб. Як прописано у бюджетному кодексі, за рахунок цього податку утримується дошкільна освіта. Однак цього не сталося.

Першу половину року Менські дитсадки дійсно фінансувалися з двох бюджетів: міського та районного. Зараз, відповідно до законодавства, саме ми повинні утримувати дитячі садки, але нам попросту нічим це робити. Виходить видатки нам держава передала, а доходи залишилися у районі. За великим рахунком хотілося, щоб район нам передав ці кошти, але як воно буде – побачимо.

Заборгованості по дитсадкам наразі немає, але коштів у нас фактично вистачить до жовтня місяця. Що робити далі, навіть не знаю. Будемо звертатися до облдержадміністрації чи ще кудись, і просити фінансування, іншого виходу я не бачу.


0 Comments