13 лютого меняни відзначили річницю виведення військ з Афганістану. Фото


У п’ятницю в Мені відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ з території Республіки Афганістан.

wnP8TPCAjMw

З цієї нагоди учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих і померлих воїнів хвилиною мовчання біля Пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

Також поклали квіти та вінки до меморіалу, а настоятель Свято-Троїцької церкви протиієрей Василь Томишин відправив поминальну панахиду.

Виступив зі своїм словом керівник районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Микола Пустовойт.

На мітингу були присутні воїни-інтернаціоналісти, міська громада, представники місцевої влади, ЗМІ.

Зустріч продовжилася у читальній залі районної бібліотеки, де працівники закладу підготували урочисту програму «Біль душі, і пам’ять серця».

Учасники-афганці переглянули книжково-ілюстративну виставку Василя Каричорта «Обєднані: спогадом, болем, надією»…» та слухали пісні у виконанні Олександра Мельника.

Привітали з річницею афганців та вручили їм Почесні грамоти очільник райдержадміністрації Олександр Мисник та заступник голови райради Віктор Лях.

Довідка:

У бойових діях в Афганістані брали участь 165 000 українців, з яких загинуло 3500 воїнів, 9000 отримали поранення. За 25 років з моменту виведення радянських військ з Афганістану 25000 ветеранів-афганців, середній вік яких складав 50 років, померло.

Фото http://meadm.cg.gov.ua/


0 Comments